Историята на Бабич и защо търсим твоята история!

С виното започва една приятна вечер и може да продължи по много сценарии.

С пътуване започва винената история на четирима братя от Хърватия, които през 1916 г. правят своята първа реколта в далечните земи на Нова Зеландия. Всяка бутилка вино на Бабич има в себе си 100 години история и още много други истории.
Вече 10 години виното на братята Бабич разказва тези истории на всеки от нас в България.
Без дори да се замисляме какво стои зад един 100 годишен винен успех на другия край на света, ние просто се наслаждаваме, опитваме, подаряваме, наливаме любимия си Совиньон блан от Марлборо, Нова Зеландия или Шардоне от Хоукс Бей. Но един век приключения с вино заслужава много повече от само една история.

За да отбележим един век правене на вино и 10 години успех в България, искаме да споделим с вас 10 истории на семейство Бабич върху всяка бутилка и вашите винени истории, които ще ни споделите. Кампанията “10 години Бабич в България” има за цел да намери най-истинските, искрени и неподправени винени истории, разказани от вас.

Разкажете ни вашата история както ви харесва, както я усещате, без претенциите на писател. Кампанията за разказване на винени истории и споделяне на снимки ще продължи до 31.08.2016г. Изпратете своите истории тук или със снимки в инстаграм и хаштаг #babich10. Имате цялото лято на разположение да си припомняте позабравени истории, да създавате нови, да ги трупате и да ни ги разкажете всичките, една по една или наведнъж. Защо? Защото виното ни събира, защото ни прави приятели, защото ни води в далечни страни, например точно от другата страна на Земята.
Защото виното е късче природа, лято в бутилка, която може да промени всичко точно за един миг – мигът на първата глътка!

След края на кампанията, специално жури от десет винени разказвачи ще гласува за 10-те най-добри истории. Трите истории, получили най-много гласове от журито ще бъдат обявени във фейсбук, инстаграм и на нашия сайт на 30.09.2016г. Официалното награждаване и четене на 10-те най-добри истории ще се случипо време на закриващо парти в гр. София, в началото на месец октомври.

Най-добрата историяще заведе своя създател в Хърватия – родината на семейство Бабич, там, където е започнало всичко. Втора и трета история с най-много гласове от журито ще получат 100 и 50 бутилки вино Бабич.

Едва 14 годишен Йосип Бабич заминава за Нова Зеландия, последен от четирима братя и с упорит труд и преследване на мечти, поставя началото. Първото лозе през 1914 г. а след него и първата реколта през 1916 г. Повече за историята на Бабич и постиженията им може да прочетете тук.Всяка седмица ще ви разказваме малките истории, които носят усещане за вино, любов, приятелство, преживявания и емоции.
Прекрасното пътуване до Хърватия не е единствената награда. Много бутилки вино очакват да бъдат изпити от най-интригуващите, свежи, човешки, истински, семейни винени истории, които са част от нашите седмични награди. Всяка седмица до 2 от публикуваните истории на http://babich.bibendum.bg ще бъдат публикувани и в нашата фейсбук страница “10 години Бабич в България”. В инстаграм акаунта на Бабич България може да намерите най-вълнуващите и интересни винени снимки.

Следете наградите и предизвикателствата на нашата Facebook страница, както и всяка сряда и петък по Дарик Кафе след 8:30!
Официалните правила на кампанията и играта може да причетете тук.