35


Росица Милева

Аз съм от Бургас. Работя в частна фирма. За мен пиенето на вино е ритуал.

Share Story: Share on FacebookTweet about this on Twitter
Виното – най-добрата социална мрежа

Виното е удоволствие, виното е преживяване. Виното създава истории, събира хора, облагородява вечерята и е може би най-добрата социална мрежа, от както свят светува. Всяко вино може да създаде история с теб.
Виното помага на хората да започнат да си говорят. Виното, в умерени количества, прави ежедневието едно малко по-добро място и никой не трябва да се притеснява да му се наслади.

От много години пия вино, без да разбирам много. И всяка бутилка, която съм опитала, стои и ме потупва по рамото, когато се върна към въпросната вечер, плаж или парти в главата си.
Бях с приятели в заведение, дойде младо семейство, което седна на съседната маса, поръчаха си вечеря, предложиха им листа с вина. Подразни ме отношението на мъжа, който реагира и  каза: “В никакъв случай няма да поръчваме българско вино – то не става за нищо. Само вносно ще поръчваме, то е най доброто!”
Чудесно впечатление ми направи дамата до него, която реагира и каза, че българското вино е най-доброто!Няма друго като него! Все пак нейното мнение надделя и поръчаха българско вино за вечерта.
Това ме накара да се замисля защо винаги пренебрегваме българското и прибягваме към чуждото, вносното, което не винаги е най-доброто…

„Виното е едно от най-цивилизованите и най-естествени неща в света, развити до най-голямо съвършенство. То предлага по-голям набор от забавление и чувство вероятно от всяко друго нещо на чистото усещане.”
Ърнест Хемингуей

Пийте българско вино – то е най-доброто!

„Виното съдържа истина, но никога няма да я срещнеш сред съставките, изброени на етикета на бутилката.”